Ammattiosastomme

Tehyn ammattiosasto 226

 

Ammattiosastoon kuuluvat Varsinais-Suomen alueella ne Tehyn jäsenet, joiden työpaikalla noudatetaan yksityisen sosiaalipalvelualan tai Avainta ry:n työehtosopimusta.

 

Tehyn Varsinais-Suomen yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiosasto 226 perustamiskokous pidettiin 22.5.2014.

Ammattiosastoon kuuluvat Varsinais-Suomen alueella ne Tehyn jäsenet, joiden työpaikalla noudatetaan yksityisen sosiaalipalvelualan tai Avainta ry:n työehtosopimusta.

Jäseniä ammattiosastossa oli tammikuun 2024 alussa 849, eli olemme aika iso porukka jo ja huimaa vauhtia kasvusuunnassa oleva ammattiosasto. Ammattiosaston asioista päätetään sääntömääräisissä kevät- ja syyskokouksissa, näihin kokouksiin voivat osallistua kaikki ammattiosaston jäsenet. Lisäksi ammattiosastolla on hallitus, joka kokoontuu kerran kuukaudessa miettimään ammattiosaston asioita, taloutta ja tapahtumia. Ammattiosaston hallituksen toimikausi on kolmevuotinen. Ammattiosaston vuoden 2022 syyskokouksessa hallitusta täydennettin kahdella uudella jäsenellä! 

 

Tehyn ammattiosastot

Tehyn päätehtävä on valvoa jäsenten etuja, eli toimia heidän edunvalvojinaan. Keskeisimpiä asioita edunvalvonassa on työoloihin, työympäristöön, palkkaan, palvelussuhteen ehtoihin ja työympäristöön liittyvät asiat. Tehyn organisaatio koostuu paikallisista tai työnantajakohtaisista ammattiosastoista, joita on tällä hetkellä jo yli 200 ympäri Suomen. Ammattiosastot järjestävät jäsenilleen erilaista ohjelmaa, kuten koulutuksia ja virkistystilaisuuksia. Alla vielä listattuna ammattiosastojen tehtävät Tehyn sivuilta lainattuna:

Ammattiosastojen tehtävät

  • hoitaa jäsenten ammatillista ja taloudellista edunvalvontaa työpaikoilla
  • käydä paikallisia neuvotteluja palkoista (kuntasektorilla)
  • koota jäsenten tavoitteet valtakunnallisten sopimusneuvottelujen pohjaksi
  • vaikuttaa alueellaan sosiaali- ja terveyspolitiikkaan sekä palveluiden järjestämiseen
  • tuoda jäsentensä aloitteita Tehyn päättäjille
  • hankkii ja kouluttaa jäseniä
  • huolehtia tehyläisten yhteenkuuluvuudesta työpaikalla
  • toimia paikallisena tukitoimiorganisaationa